Örtagård på Dalhem

 

Jippiiiee, vi har blivit beviljade finansiellt stöd av Leader Södra Bohuslän för anläggandet av en vacker örtagård på vår odling här i Svenshögen. Det kommer att bli en plats för alla sinnen, stenkantade grusgångar bland prunkande örtbäddar, lekvänliga porlande vattendammar och bänkar att sitta på och njuta av insekternas surr. Fokus kommer att ligga på medicinalväxter och med namnskyltar i bäddarna kan man både hitta sina favoriter och lära känna nya örter. Vi kommer att bjuda in till workshops, föreläsningar och tesmakningar där man får plocka sina egna örtblad. Även aktiviteter som passar barn kommer vi att organisera, först ut är en pysselträff där vi bygger små tomtehus och knyter spindelnät att dekorera trädgården med, på lördag den 8/4. Aktiviteter kommer framöver att läggas upp i en eventkalender som snart dyker upp här på hemsidan. 

 

Nu i tider där människor strävar efter att vara självförsörjande och handla lokalt så växer även intresset för medicinalväxter och naturliga huskurer, jättespännande tycker vi, det finns så mycket kunskap i ämnet att ta vara på.

Här på bloggen kan ni inspireras och följa utvecklingen av örtagården i ord och bilder. 

Tack, Leader Södra Bohuslän för förtroendet

Som ni ser på mitt försök till en detaljstudie så är vi väldigt förtjusta i lavendel …  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *